Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Newcastle s Dúbravkom prehral s Crystal Palace

Adam Wharton z Crystal Palace (vľavo) a Emil Krafth z Newcastlu United súperia o loptu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Crystal Palace a Newcastle United v Selhurst Park v Londýne, v stredu 24. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Newcastle bodoval v štyroch zápasoch za sebou, ale na ihrisku Crystal Palace nezískal ani bod. Domáci strelili dva góly v druhom polčase a oba zaznamenal Jean-Philippe Mateta.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 25. apríla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool prekvapujúco prehrali v stredajšom Merseyside derby 29. kola anglickej Premier League na ihrisku Evertonu 0:2. Triumf domácich zariadili Jarrad Branthwaite a Dominic Calvert-Lewin. "The Reds" nebodovali v druhom z uplynulých troch ligových duelov a nevyužili šancu bodovo sa dotiahnuť na vedúci Arsenal.

Liverpool prehral s Evertonom prvýkrát od 20. februára 2021. Domáci sa dostali do vedenia v 27. minúte, strelu Jacka Harrisona zablokoval Ibrahima Konate, ale lopta sa dostala k Branthwaiteovi a ten prudkým zakončením prekonal Alissona. Mužstvo Jürgena Kloppa mohlo vyrovnať v prvom polčase, Darwin Nunez však neuspel proti Jordanovi Pickfordovi. Po hodine hry Everton zvýšil na 2:0, keď sa po rohovom kope Dwighta McNeila presadil hlavičkou Calvert-Lewin. V 70. minúte boli hostia blízko k zníženiu, ale pokus Luisa Diaza skončil na žrdi. Liverpool zaznamenal piatu prehru v ligovej sezóne a stráca tri body na lídra Arsenal. Obhajca titulu Manchester City je na treťom mieste, má štvorbodové manko na čelo tabuľky, ale dva zápasy k dobru. Evertonu patrí 16. priečka.

Newcastle bodoval v štyroch zápasoch za sebou, ale na ihrisku Crystal Palace nezískal ani bod. Domáci strelili dva góly v druhom polčase a oba zaznamenal Jean-Philippe Mateta. V drese hostí opäť nastúpil brankár Martin Dúbravka, ktorý dostáva v bráne príležitosť počas zranenia tímovej jednotky Nicka Popea. Odchytal svoj 19. ligový zápas v tomto ročníku. "Straky" po prehre klesli na 7. miesto, Crystal Palace patrí 14. pozícia.

Manchester United triumfoval naplno po štyroch zápasoch a zdolal Sheffield United 4:2. Hostia viedli v stretnutí 1:0 aj 2:1, ale zverenci Erika ten Haga strelili v záverečnej polhodine tri góly. Dvakrát sa presadil kapitán Bruno Fernandes, najprv vyrovnal z penalty a potom skóroval zakončením z diaľky. Víťazstvo spečatil Rasmus Höjlund. United sa posunuli na 6. miesto v tabuľke, Sheffield zostal na poslednej 20. priečke.



Premier League - 29. kolo:



FC Everton - FC Liverpool 2:0 (1:0)

Góly: 27. Branthwaite, 58. Calvert-Lewin



Manchester United - Sheffield United 4:2 (1:1)

Góly: 42. Maguire, 61. a 81. Fernandes (prvý z 11 m), 85. Höjlund – 35. Bogle, 50. Brereton



Crystal Palace - Newcastle United 2:0 (0:0)

Góly: 55. a 88. Mateta

/M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/



Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 0:1 (0:1)

Gól: 37. Semenyo, ČK: 79. Kerkez (Bournemouth)