Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: St. Louis vyrovnalo stav série so San Jose v play off

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Triumf St. Louis spečatil v závere Oscar Sundqvist.

New York 14. mája (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili v druhom zápase finále Západnej konferencie zámorskej NHL na ľade San Jose Sharks 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Misky váh na stranu "bluesmanov" naklonil v 37. minúte Robert Bortuzzo, ktorý strelil svoj prvý gól vo vyraďovacích bojoch a bekhendom zabezpečil hosťom vedenie 3:2. Triumf St. Louis spečatil v závere Oscar Sundqvist.

Hostia viedli po prvej tretine 1:0 vďaka Jadenovi Schwartzovi a v 25. minúte zvýšil na 2:0 Vince Dunn. Potom prišli veľké chvíle domáceho Logana Couturea, ktorý v tej istej minúte znížil v oslabení a o dve minúty vyrovnal. V 37. minúte však opäť poslal Blues po peknej kombinácii do vedenia kanadský obranca Bortuzo. "Nebol to dnes tak úplne môj zápas, ale tento gól si budem pamätať. Jadenovi Schwartzovi som hovoril, že ak by som dal v play off gól, poriadne ho oslávim. Vtedy je tam príval emócií. Na ľade je to intenzívne a musí sa to dostať na povrch," citoval portál nhl.com šťastného strelca, ktorý dal v 365 zápasoch základnej časti 14 gólov, no v bojoch o Stanleyho pohár 30-ročný Bortuzo skóroval premiérovo.

Sharks tretíkrát v tohtoročnom play off prehrali zápas číslo 2 po tom, ako uspeli v tom prvom. Formu potvrdil Couture, ktorý dvoma únikmi v rozpätí 1:59 minúty strelil 12. a 13. gól v play off, čím potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča vo vyraďovčke. "Logan bol naozaj dobrý, a ešte zopár chlapcov. Ale to v tomto príbehu nestačí. Musia zabrať všetci, nielen niektorí. V play off sa víťazí ťažko, ak všetci hráči neodovzdajú všetko. Im sa to dnes podarilo tak, ako to podarilo nám v prvom zápase. Preto uspeli," zhodnotil tréner domácich Peter DeBoer. Couture je v tejto dekáde len štvrtým hráčom, ktorý v play off nazbieral 100 a viac bodov. Pred ním to v sledovanom období dokázali len Sidney Crosby (123), Patrick Kane (109) a Jevgenij Malkin (106). Séria sa sťahuje do St. Louis, zápas číslo tri je na programe v noci na štvrtok SELČ (2.00 h.)

Play off NHL



2. zápas finále Západnej konferencie

SAN JOSE SHARKS - ST. LOUIS BLUES 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly: 25. Couture, 27. Couture (Meier) – 3. Schwartz (Tarasenko, Edmundson), 25. Dunn (O'Reilly, Perron), 37. Bortuzzo (Edmundson, Bozak), 57. Sundqvist (Steen, Pietrangelo). Brankári: Jones - Binnington, strely na bránku: 26:25, 17.562 divákov.

/stav série: 1:1/