Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: St. Louis zvíťazilo v Dallase a vynútilo si rozhodujúci zápas

Hokejisti klubu NHL St. Louis Blues zvíťazili nad Dallasom Stars. Foto: TASR/AP

Jaden Schwartz zaznamenal v drese bluesmanov gól a asistenciu.

Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili v šiestom dueli 2. kola play off zámorskej NHL na ľade Dallasu Stars 4:1 a vyrovnali stav série na 3:3. V rozhodujúcom siedmom zápase o postup do finále Západnej konferencie budú mať v noci na stredu SEČ výhodu domáceho prostredia. Jaden Schwartz zaznamenal v drese "bluesmanov" gól a asistenciu.

V 48. minúte zvýšil na 3:1 a o 33 sekúnd neskôr spečatil triumf hostí Samuel Blais, ktorý vyhnal z bránky Bena Bishopa. "Pre nás to bol zápas o všetko, hop alebo trop. Som hrdý na chalanov, ako zvládli tretiu tretinu. V rozhodujúcom siedmom súboji to bude ešte emotívnejšie. Verím, že s podporu našich fanúšikov sa nám podarí postúpiť do konferenčného finále," povedal pre zámorské médiá obranca St. Louis Colton Parayko, ktorý mal veľký podiel na treťom góle.

Delovkou do ľavého ramena zostrelil Bishopa, ktorý sa sklátil na ľad, no rozhodca hru neprerušil. K puku sa dostal Alexander Steen a Schwartz ho tečoval za chrbát ležiaceho Bishopa. "Bola to veľmi tvrdá strela. Penzum práce pri góle odviedol aj Alexander Steen, ktorý si všimol ležiaceho Bishopa a hneď nahodil puk do ohňa. Jared Schwart potvrdil, že má inštinkt na góly, v play off mu to naozaj sype," pochválil Schwartaa kapitán Blues a strelec úvodného gólu zápasu Alex Pietrangelo.

2. kolo play off NHL


6. zápas semifinále Západnej konferencie

DALLAS STARS - ST. LOUIS BLUES 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 12. Seguin (Zuccarello, Benn) – 2. Pietrangelo (Edmundson, Schwartz), 36. Perron (Sundqvist, Barbašev), 48. Schwartz (Steen, Parayko), 49. Blais (O'Reilly). BrankárI: Bennington - Bishop (49. Chodobin), strely na bránku: 23:25, 18.876 divákov

/stav série: 3:3/