Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pinerola zdolala na úvod turnaja na Cypre islandský Vaengir

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pinerola mala zápas od úvodu pod kontrolou, prvý gól strelila už v 3. minúte zásluhou Čeřovského a pred prestávkou pridal poistku Halás.

Nikózia 27. augusta (TASR) - Futsalisti slovenského majstra Pinerola Bratislava absolvovali úspešný vstup do turnaja predkola Ligy majstrov 2019/2020 na Cypre, keď v utorňajšom stretnutí rozstrieľali islandský Vaengir Júpiters vysoko 8:0.

Pinerola mala zápas od úvodu pod kontrolou, prvý gól strelila už v 3. minúte zásluhou Čeřovského a pred prestávkou pridal poistku Halás. Po zmene strán sa roztrhlo vrece s gólmi a slovenský zástupca ich pridal ešte šesť. Po dva zaznamenali Štefaňák a Bagin.

Pinerola sa v stredu stretne s tureckým Gazi Üniversitesi a súboje D-skupiny o jedinú postupovú miestenku do hlavnej fázy uzavrie duelom s domácou Omoniou Nikózia.

D-skupina:


Pinerola Bratislava - Vaengir Júpiters 8:0 (2:0)

Góly: 25. a 40. Štefaňák, 31. a 35. Bagin 3. Čeřovský, 20. Halás, 33. Kozár, 39. Zaťovič


Ladislav Mikita, tréner Pineroly: "Proti outsiderovi skupiny z Islandu sme nastúpili bez dvoch kľúčových hráčov – Milana Herka a Matúša Kyjovského. Brankár hostí síce podal životný výkon, keď nám zmaril asi desať gólových šancí, no aj tak to stačilo na bezproblémové víťazstvo. V prvom polčase boli ešte hráči trochu nervózni, po zmene strán z nich ale všetko opadlo a začali dodržiavať moje pokyny. Roztrhlo sa vrece s gólmi a dobre sme sa naladili na zajtrajšieho náročnejšieho súpera z Turecka."