Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Poprad a Zvolen si vymenili útočníkov, Štrauch za Handlovského

Na snímke v popredí Andreas Štrauch. Foto: TASR/Branislav Račko

Ambíciou zainteresovaných strán bolo pomôcť výmenou obom hráčom i klubom.

Poprad/Zvolen 15. októbra (TASR) - Tipsportligové kluby HK Poprad a HKM Zvolen si vymenili dvojicu útočníkov. Z Popradu zamieril do Zvolena 25-ročný Andreas Štrauch, opačný smer nabral 33-ročný Lukáš Handlovský. Oba hokejové kluby o tom informovali na svojich webstránkach.

Ambíciou zainteresovaných strán bolo pomôcť výmenou obom hráčom i klubom. Štrauch, ktorý sa do Popradu vrátil z Nových Zámkov, aj Handlovský v sezóne 2018/2019 pravidelne bodovali a patrili k lídrom svojich tímov. V prebiehajúcom ročníku sa však zatiaľ bodovo trápia. Štrauch získal v 11 zápasoch 3 kanadské body za asistencie, Handlovský mal v rovnakom počte zápasov bilanciu 1 gól a 1 asistencia.

"Mrzí nás odchod Andreasa, keďže je to náš odchovanec. V úvode ročníka sa mu nepodarilo napĺňať to, čo sme od neho očakávali, no verím, že svoj potenciál bude môcť ukázať práve vo Zvolene. Veľmi sa však tešíme z príchodu Lukáša Handlovského, ktorý je skúsený a produktívny hráč a verím, že nám pomôže oživiť náš ofenzívny potenciál. Očakávame, že bude prínosom, pretože minulý rok hrával v jednom útoku s Michaelom Vandasom a spoločne patrili medzi najnebezpečnejšie formácie v lige. Veríme, že nám tento príchod pomôže," poznamenal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.