Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ramsay sa vrátil na Slovensko: Nemohol som odmietnuť ponuku

Na snímke tréner Slovenska Craig Ramsey. Foto: TASR/AP

Prvou ostrou previerkou preňho i pre slovenskú reprezentáciu bude Nemecký pohár, ktorý sa od 7. do 10. novembra uskutoční v Krefelde.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Kanadský tréner hokejovej reprezentácie SR Craig Ramsay sa v stredu vrátil na Slovensko. Po leteckom presune z Tampy Bay do Franfurktu a následne do Viedne pricestoval do Bratislavy, kde si po príchode plánoval obzrieť staré známe miesta, stretnúť sa s priateľmi a doplniť spánkový deficit.

„Nemohol som odmietnuť ponuku vrátiť sa na Slovensko. Moja misia ešte nebola stopercentne splnená, no cítim, že sme blízko k naplneniu spoločných cieľov. Teším sa na ľudí v hokejovom hnutí aj na hráčov. Dodalo mi energiu, keď som videl, aký pokrok urobil Martin Fehérváry vo Washingtone. Povedal som si, že ešte nie sme hotoví a musíme ďalej pracovať na zlepšení,“ povedal Ramsay po stredajšom prílete do Viedne pre oficiálnu webovú stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja hockeyslovakia.sk. Po príchode do Bratislavy si naplánoval krátku prechádzku po meste. Do pracovného procesu sa zapojí už vo štvrtok ráno. Prvou ostrou previerkou preňho i pre slovenskú reprezentáciu bude Nemecký pohár, ktorý sa od 7. do 10. novembra uskutoční v Krefelde.

Ramsay viedol slovenskú reprezentáciu v uplynulých dvoch rokoch. Na striedačke v pozícii hlavného trénera stál v 51 súťažných dueloch, 27 bolo víťazných. Po májových majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach, na ktorých sa slovenskej reprezentácii nepodarilo postúpiť medzi osmičku najlepších, si potreboval oddýchnuť. Vrátil sa do Spojených štátov, kde v lete načerpal energiu a koncom augusta sa dohodol s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavom Šatanom na predĺžení spolupráce o ďalší rok.