Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Stolný tenis: Slovenky zdolali v baráži kvalifikácie ME aj Grécko

Na archívnej snímke slovenská stolnotenisová reprezentantka Barbora Balážová. Foto: TASR/Martin Baumann

Majstrovstvá Európy sa uskutočnia od 3. do 8. septembra vo francúzskom Nantes za účasti 24 ženských a mužských tímov.

Bratislava 19. mája (TASR) - Slovenské reprezentantky v stolnom tenise zvíťazili aj v druhom vystúpení v baráži kvalifikácie ME 2019. V nedeľňajšom zápase 4. skupiny v Bratislave zdolali Grékyne 3:0 a zaistili si postup z prvého miesta.

Slovenky sa ujali vedenia zásluhou svojej jednotky Barbory Balážovej, ktorá si poradila s Aikaterini Toliouovovou 3:0 na sety. O druhý bod sa postarala Tatiana Kukuľková. Tá síce prehrala prvý set s Konstantinou Paridiovou a dovolila jej aj vyrovnať na 2:2, v piatom sete však súperku k ničomu nepustila a uspela v ňom 11:2. Zverenky Petra Šeredu nepripustili komplikácie a rozhodujúci bod zariadila Eva Ódorová víťazstvom nad Elisavet Terpouovou 3:0.

Slovenky dvoma víťazstvami splnili cieľ. Prvé miesto v tabuľke bude dôležité s výhľadom na nasadenie do šampionátu. "Určite sme spokojní. Išli sme do turnaja s tým, že to chceme vyhrať. Jedna vec sú papierové predpoklady, iná je ich potvrdiť. Som o to radšej, že oba zápasy sme zvládli s prehľadom," povedal Šereda pre TASR. Osobitne ho potešila Kukuľková, ktorá napravila zaváhanie zo soboty a v nedeľu si poradila s gréckou súperkou: "Som rád, že Táňa dokázala zvíťaziť, pretože predtým dvakrát prehrala 2:3 a teraz to zlomila a pomohla tímu."

Dôležitý úvodný bod vybojovala Balážová, ktorá si v troch setoch poradila s gréckou jednotkou Toliouvou. Po zápase priznala, že si na turnaji verili: "Išli sme do oboch zápasov s víťaznými ambíciami. Som rada, že sme potvrdili úlohu favoritiek, aj v sobotu nás delil iba kúsok od triumfu 3:0, takže sme splnili to, čo sme chceli."

Zvláštnu príchuť mal záverečný duel pre Evu Ódorovú, ktorá sa víťazným duelom rozlúčila s reprezentačnou kariérou. "Som rada, že sme tento turnaj zvládli a podarilo sa nám postúpiť z prvej priečky. Teším sa, že sme splnili cieľ a rozlúčila som sa takýmto spôsobom," povedala Ódorová. ME sa uskutočnia od 3. do 8. septembra vo francúzskom Nantes za účasti 24 ženských a mužských tímov. Napriek slovenskej účasti sa Ódorová nechystá zmeniť svoje rozhodnutie: "Budem sa držať toho, že je koniec. Máme mladé dievčatá, ktoré to majú dobre našliapnuté. Balážová už dlho dobre reprezentuje, ťahajú sa hore Kukuľkova aj ďalšie, takže teraz je to na nich."

ME sa uskutočnia od 3. do 8. septembra vo francúzskom Nantes za účasti 24 ženských a mužských tímov.

výsledky - 4. skupina:

Grécko - SLOVENSKO 0:3

Aikaterini Toliouová - Barbora BALÁŽOVÁ 0:3 (-12, -11, -6)

Konstantina Paridiová - Tatiana KUKUĽKOVÁ 2:3 (8, -6, -2, 11, -2)

Elisavet Terpouová - Eva ÓDOROVÁ 0:3 (-9, -6, -5)