Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

HK Poprad už neráta s Petranom či Abdulom, na Bondru počkajú

Na archívnej snímke hráč Popradu Jindřich Abdul. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Okrem nich si už nové pôsobiská našli aj legionári Keni Karalahti, Alex Barron či Patrik Nechvátal.

Poprad 9. júla (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HK Poprad už nepočíta so službami obrancu Marcela Petrana a útočníka Jindřicha Abdula. Otázne je ďalšie zotrvanie Dávida Bondru, ktorý absolvuje skúšku v inom klube v zahraničnej súťaži. Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi o tom informoval v rozhovore pre klubovú stránku.

V kádri štvrtého tímu sezóny 2018/2019 už nefigurujú Radomír Heizer, Rastislav Václav, Boris Brincko (všetci traja zamierili do francúzskeho Nice), Radoslav Macík (L. Mikuláš) či Martin Belluš (Košice). Okrem nich si už nové pôsobiská našli aj legionári Keni Karalahti, Alex Barron či Patrik Nechvátal.

"S hráčmi ako Marcel Petran či Jindřich Abdul nie sme v kontakte a nepočítame s nimi do ďalšej sezóny. Veci sa totiž vyvíjajú, každý má nejakú predstavu. Dávid Bondra by mal ísť na skúšku do klubu v inej lige, no u nás má dvere otvorené," prezradil Jurinyi, ktorého viacerí hráči príjemne prekvapili svojou solidaritou ku klubu. Prejavilo sa to v znížení ich nárokov napriek tomu, že prispeli k úspešnej sezóne, v ktorej vypadli až v semifinále s majstrovskou Banskou Bystricou. "Tí hráči, ktorí sú u nás dlhšie, vidia, v akých podmienkach fungujeme. Nároky u iných sú vyššie. Musím však oceniť, že niektorí hráči pochopili, že tento rok máme nižší rozpočet a rozhodli sa svoje nároky dokonca znížiť. To je pre mňa obdivuhodné a za tento postoj im ďakujem," poznamenal Jurinyi.