Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Tréner Draisaitl chce z HC Košice mladší a aktívnejší tím

Ilustračné foto. Foto: TASR Oliver Ondráš

Zmluva Petra Draisaitla s košickým klubom je pre sezónu 2019/2020. Vedenie košického klubu bolo v kontakte aj s dvomi zahraničnými trénermi, napokon padla voľba na legendu nemeckého hokeja.

Košice 12. mája (TASR) - Agresívnejší herný prejav založený na rýchlom korčuľovaní bude od svojich zverencov vyžadovať nový tréner tipsportligového HC Košice Peter Draisaitl. Zmluvu podpísal pre nasledujúcu sezónu, v ktorej chce vrátiť košický hokej na popredné priečky.

"Uplynulé sezóny boli pre HC Košice neúspešné, preto sme sa rozhodli spraviť väčšie zmeny. Rozhodli sme sa pre zahraničného trénera, ktorý má zahraničné skúsenosti, je zásadový a trvá na disciplíne. V súčasnej situácii a stave, v ktorom sa klub nachádza, je to najlepšia voľba," uviedol prezident HC Košice Július Lang.

Zmluva Petra Draisaitla s košickým klubom je pre sezónu 2019/2020. Vedenie košického klubu bolo v kontakte aj s dvomi zahraničnými trénermi, napokon padla voľba na legendu nemeckého hokeja.

"Športový manažér, pán Jan Šťastný, mi za dve minúty vysvetlil svoju predstavu o fungovaní košického klubu. Krátko na to mi volal pán Lang a aj to bolo vyriešené v priebehu pár minút. Vtedy som vedel, že ma láka košická výzva. Vedel som, že do toho chcem ísť," priznal 53-ročný tréner.

Jeho úlohou bude pozdvihnúť košický hokej, ktorý nezažíva ideálne obdobie. "Oceliari" vypadli v uplynulých troch sezónach vo štvrťfinále play off a podobný scenár je už pre klub neprípustný. Očakávať sa dajú viaceré zmeny v kádri, v ktorom s najväčšou pravdepodobnosťou nebude Ladislav Nagy, ale ani Martin Dudáš, Tomáš Klíma či Ján Sýkora, ktorí si už našli nové pôsobiská.

Predstavy Draisaitla o typologickom zložení kádra sú jasné. "Zmeniť štýl hokeja. Mať mladší vekový priemer v tíme a hrať aktívnejší a agresívnejší hokej postavený na dobrom korčuľovaní. Pozrel som si asi 8-10 zápasov košického tímu z minulej sezóny. Na úvodné zoznámenie to bolo fajn, ale teraz sa do toho ponorím hlbšie. Mám svoju predstavu, ktorú podporuje aj pán Šťastný. Chceme nájsť dobrých korčuliarov, takticky dobre vybavených hráčov a aj hráčov so streleckou kvalitou. Bude našou snahou, aby sa fanúšikovia stotožnili s tým, čo robíme," konštatoval Draisaitl.