Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči zasahovali pri dvoch nehodách v Nedožeroch-Brezanoch

Na snímke reťazová dopravná nehoda v obci Nedožery-Brezany v sobotu 2. marca 2024. Foto: TASR - HaZZ

Havarovaný automobil zostal následkom dopravnej nehody uviaznutý v miestnom potoku, prevrátený na strechu.

Nedožery-Brezany 4. marca (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze zasahovali v sobotu (2. 3.) krátko po sebe pri dvoch dopravných nehodách v Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza. Nehoda jedného osobného auta a reťazová zrážka piatich áut si nevyžiadali zranenia. TASR o tom v pondelok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Nehodu jedného osobného auta hasičom nahlásili krátko po 12.00 h. "Havarovaný automobil zostal následkom dopravnej nehody uviaznutý v miestnom potoku, prevrátený na strechu. Vodič sa bez viditeľných zranení nachádzal mimo postihnutého vozidla," uviedol Petrík.

Príslušníci HaZZ podľa neho zabezpečili miesto udalosti a po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou asistovali pracovníkom odťahovej služby pri bezpečnom vytiahnutí postihnutého automobilu a jeho naložení na vozidlo odťahovej služby. K úniku prevádzkových kvapalín z havarovaného vozidla nedošlo.

"Po naložení auta došlo v blízkosti prvej udalosti k reťazovej dopravnej nehode piatich osobných motorových vozidiel. Havarované automobily blokovali jeden jazdný pruh, nikto z desiatich účastníkov udalosti sa nezranil," doplnil Petrík.

Zasahujúci hasiči podľa neho preverili zdravotný stav všetkých účastníkov a na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. Následne prostredníctvom absorpčnej látky zachytili a z vozovky odstránili uniknuté prevádzkové kvapaliny. "Po zdokumentovaní udalosti políciou boli postihnuté vozidlá odtlačené na priľahlé parkovisko a po odstránení následkov dopravnej nehody bola premávka v danom úseku opätovne obnovená v plnom rozsahu," dodal Petrík.