Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza vyhlásila opakovanú súťaž na predaj budovy ZŠ P. J. Šafárika

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Objekt školy pozostáva zo šiestich pavilónov, jedným z nich je samostatná budova telocvične, ďalej prislúchajúcich pozemkov, ihrísk a súvisiacej infraštruktúry.

Prievidza 4. marca (TASR) - Mestu Prievidza sa na prvý raz nepodarilo predať objekt bývalej Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika. Radnica preto vyhlásila opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS), kúpnu cenu znížila o 20 percent.

Opakovanú OVS vyhlásila samospráva koncom februára, kúpnu cenu stanovila na minimálne 3.120.000 eur, čo je 80 percent z ceny stanovenej znaleckým posudkom.

Objekt školy pozostáva zo šiestich pavilónov, jedným z nich je samostatná budova telocvične, ďalej prislúchajúcich pozemkov, ihrísk a súvisiacej infraštruktúry. Účel využitia objektu musia záujemcovia uviesť i v návrhu kúpnej zmluvy. Svoje ponuky musia mestu doručiť do 31. marca. Najvýhodnejší návrh vyberie mestská rada.

Návrh na zrušenie ZŠ na Ulici P. J. Šafárika schválilo mestské zastupiteľstvo ešte vlani v decembri, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ju zo siete vyradilo k 31. augustu tohto roka. Samospráva zrušenie jednej zo siedmich ZŠ odôvodnila podhodnoteným normatívom na žiaka zo strany štátu, demografickým vývojom aj ekonomickou náročnosťou prevádzky.

Primátorka Katarína Macháčková pred časom deklarovala, že mesto sa zaoberalo rôznymi možnosťami využitia objektu školy. Prestavbu na nájomné bývanie označila za veľmi drahú, samospráva podľa nej rokovala i so záujemcom, ktorý tam chcel zriadiť strednú odbornú školu. Ten nakoniec od svojho zámeru odstúpil.