Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Kamión skončil pri Trnave v poli, poľský vodič nafúkal

Polícia vyšetruje príčiny a okolnosti dopravnej nehody poľského kamióna s návesom, ktorý v pondelok (13. 5.) popoludní viedol 42-ročný vodič z Poľska v Trnave od Ulice Vladimíra Clementisa na parkovisko k nákupnému centru. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Vodič po náraze nezastavil, ale pokračoval ďalej v jazde po parkovisku. Odtiaľ odišiel smerom na Špačince, kde skončil v poli, prevrátený na ľavom boku.

Trnava 14. mája (TASR) - Polícia vyšetruje príčiny a okolnosti dopravnej nehody poľského kamióna s návesom, ktorý v pondelok (13. 5.) popoludní viedol 42-ročný vodič z Poľska v Trnave od Ulice Vladimíra Clementisa na parkovisko k nákupnému centru. Tam porušil dopravné značenie prikazujúce jazdu nákladným vozidlám vľavo a namiesto toho odbočil vpravo. Následne v ľavotočivej zákrute narazil do odstaveného peugeotu.

"Po náraze nezastavil, ale pokračoval ďalej v jazde po parkovisku. Odtiaľ odišiel smerom na Špačince, kde skončil v poli, prevrátený na ľavom boku," informovala o tom v utorok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Zadná časť prevráteného vozidla vytvorila prekážku v cestnej premávke.

"Dychovou skúškou bolo vodičovi zistené požitie alkoholu v prepočte 2,33 promile. Vodič sa pri nehode zranil ľahko, iné osoby zranené neboli," doplnila hovorkyňa. Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Vodič je podľa Kredatusovej zadržaný a sú s ním vykonávané potrebné procesné úkony. Za jazdu v stave vylučujúcom spôsobilosť pri výkone povolania mu môže hroziť odňatie slobody na dva až päť rokov.

V pondelok vo večerných a nočných hodinách polícia počas vyťahovania kamióna uzatvorila cestu na nevyhnutne potrebný čas. V utorok sa robí sanácia kontaminovanej zeminy, polícia na mieste reguluje dopravu.