Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Muž zo Suchej nad Parnou spôsobil smrteľnú nehodu mladého muža

Ilustračné foto Foto: TASR

Život 19-ročného mladíka vyhasol v pondelok 1. augusta v Trnave pre chybu iného vodiča.

Trnava 2. augusta (TASR) - Život 19-ročného mladíka vyhasol v pondelok 1. augusta v Trnave pre chybu iného vodiča. Zhruba o 11.40 h viedol 45-ročný muž zo Suchej nad Parnou Mercedes Benz smerom na Trnavu.

Pri odbočke na vlakovú zastávku Nemečanka prešiel do protismeru, kde sa zrazil s prichádzajúcou Škodou Felicia. Vodič Škody z Trakovíc utrpel pri nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 23-ročný spolujazdec, ktorý sedel na prednom sedadle, utrpel ťažké zranenia, 41-ročný spolujazdec z Nitrianskej Blatnice, sediaci vzadu, skončil tiež s ťažkými zraneniami. Vodič mercedesu mal ľahké zranenie. Informovala dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

"Vodič zo Suchej nad Parnou sa podrobil dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa.

Polícia vyzýva vodičov, aby sa na jazdu autom plne koncentrovali a uvedomovali si závažnosť riadenia vozidla. Auto sa v sekunde môže stať smrtiacou zbraňou, preto k šoférovaniu treba pristupovať maximálne zodpovedne.