Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Seniori prišli na chuť kúpaniu na Kamennom mlyne

Ilustračné foto Foto: TASR Lukáš Grinaj

Kúpalisko na Kamennom mlyne mesto k začiatku leta zrekonštruovalo za 1,3 milióna eur a rozšírilo o ponuku športového vyžitia návštevníkov.

Trnava 3. augusta (TASR) – Zhruba 80 až 90 Trnavčanov v seniorskom veku prichádza každý deň počas tohtoročného leta na kúpalisko na Kamennom mlyne. Možnosť okúpať sa tu zadarmo dostali od radnice, ktorá sa rozhodla týmto opatrením ochrániť najstaršiu generáciu pred vysokými teplotami. V júli využilo bezplatný vstup v pracovných dňoch 1037 starších obyvateľov Trnavy. K tomu ďalších 585 zaplatilo počas sobôt a nedieľ zvýhodnené víkendové vstupné.

V júli zaznamenalo kúpalisko 19 dní s priaznivými teplotami, ktoré lákali ľudí k vode. Prevádzkovateľ Peter Pejkovič označil tohtoročné leto za zatiaľ priemerné a doterajšie tržby vychádzajú v porovnaní s vlaňajšom na 78 percent. Podľa neho mestu bezplatným vstupom pre seniorov klesli tržby o zhruba 5000 eur, do toho je zarátané aj znížené vstupné pre deti do šesť rokov. "Celková návštevnosť predstavovala do konca júla 26.807 ľudí," uviedol Pejkovič pre TASR.

Kúpalisko na Kamennom mlyne mesto k začiatku leta zrekonštruovalo za 1,3 milióna eur a rozšírilo o ponuku športového vyžitia návštevníkov. Opravou prešiel tiež bazén, ktorý patrí k najväčším na Slovensku. Konkurencie nového akvaparku, ktorého vonkajšiu časť otvorili v Trnave iba pred pár dňami, sa správca kúpaliska neobáva. "My sme taká, ako zvyknem vravieť, stanica prvej pomoci pre Trnavčanov v horúcich dňoch. Keď sa potrebujú schladiť v chladnej vode v tieni stromov," dodal Pejkovič.