Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Súčasné počasie návštevníkom kúpaliska v Dunajskej Strede nepraje

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Koncom júla v medziročnom porovnávaní sa návštevnosť nezvýšila. Dôvodom je nepriaznivé počasie počas jarných mesiacoch, ako aj začiatkom júla.

Dunajská Streda 10. augusta (TASR) – Náhla zmena počasia sa odzrkadľuje na návštevnosti termálneho kúpaliska v Dunajskej Strede. Teplomery ukazovali v doobedňajších hodinách len 17 – 18 stupňov Celzia. V letnej sezóne najviac návštevníkov zaznamenali počas víkendu v čase od 22. do 24. júla. V tomto termíne denne prešlo bránami kúpaliska takmer 5000 ľudí. Povedala to TASR marketingová manažérka Thermalpark Dunajská Streda Katarína Horváthová.

„V tomto roku je návštevnosť mimoriadne zaujímavá. V prvých mesiacoch sme v porovnaní s vlaňajším rokom vykazovali nárast kúpajúcich o viac ako 20 percent. Napriek tomu, koncom júla v medziročnom porovnávaní sa návštevnosť nezvýšila. Dôvodom je nepriaznivé počasie počas jarných mesiacoch, ako aj začiatkom júla,“ konštatovala Horváthová. Tiež pripomenula, že v peknom slnečnom počasí pracujú všetky pokladne, ale hostia musia pred vstupom pár minút čakať.

Podľa jej ďalších slov prichádza veľa ľudí z Bratislavy „Keď sme vymysleli náš tohtoročný letný slogan – Uži si leto u nás – sme sa opierali o medializované informácie o tom, že Slováci v tomto roku uprednostňujú domácu dovolenku,“ vysvetlila. Dodala, že v areáli sa nachádza hotel, camping aj penzióny, a tieto zariadenia navštevujú hlavne českí turisti. Prichádzajú návštevníci aj z Poľska, Nemecka ale i Rakúska. Ubytovacie možnosti sú aj v okolí termálneho kúpaliska.

„Kvalitu vody kontrolujú zamestnanci pravidelne každý deň. Všetky, okrem jedného bazéna, sú samočistiace. Veľký plavecký bazén funguje dávnejšou technológiou, ale v budúcnosti plánujeme jeho rekonštrukciu,“ ozrejmila marketingová manažérka. Prezradila, že aj v najteplejších dňoch funguje úplne obnovený saunový svet, ale otváracie hodiny sú v lete kratšie, od 17.00 h do 21.00 h. Horváthová sa netajila tým, že nudistická pláž sa neosvedčila a jej prevádzka je zrušená. „Na ostrovčeku, kde sa nachádzala, plánujeme iné atrakcie, bude to prekvapenie,“ podčiarkla.