Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Atletika

Dvojnásobná majsterka sveta Schippersová ukončila kariéru

Holandská atlétka Dafne Schippersová. Foto: TASR/AP

Od roku 2015 sa začala plne sústrediť na šprinty a okrem dvoch zlatých medailí na MS získala aj striebro na dvojstovke na olympiáde v Riu de Janeiru 2016.

Amsterdam 26. septembra (TASR) - Holandská atlétka Dafne Schippersová ukončila vo veku 31 rokov kariéru. Do športového dôchodku odchádza ako európska rekordérka na trati 200 m s časom 21,63 s, ktorý zabehla na MS v Pekingu 2015 a získala zlato. O dva roky v Londýne titul obhájila.

Schippersová sa v úvode kariéry úspešne venovala sedemboju, na MS v Moskve 2013 vybojovala bronz. Od roku 2015 sa začala plne sústrediť na šprinty a okrem dvoch zlatých medailí na MS získala aj striebro na dvojstovke na olympiáde v Riu de Janeiru 2016. Z ME má v zbierke celkovo štyri najcennejšie kovy, z toho tri individuálne. Od roku 2019 ju sužovali zranenia a na vrcholných podujatiach sa už nedokázala priblížiť k najvyšším priečkam.

"Moje preteky sa dnes skončili. Ako športovec vždy viete, že tento deň raz príde. Bola to dlhá cesta, nemusím nič ľutovať," uviedla podľa AFP Schippersová, ktorú prezývali aj "Lietajúca Holanďanka."