Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukrajina v posledných týždňoch vystupňovala svoje útoky na Rusko, pričom sa zameriava najmä na lokality s energetickou infraštruktúrou.

Moskva 20. apríla (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli v noci na sobotu pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol v sobotu nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Obytná budova a stodola v obci Poroz pri útoku "kompletne zhoreli", uviedol guvernér. Ďalšia obytná budova bola vážne poškodená.

"Súkromný obytný dom zachvátil v dôsledku explózie dvoch výbušných zariadení požiar, pri ktorom tragicky zomreli dvaja civilisti - žena, ktorá sa zotavovala zo zlomeniny stehennej kosti, a muž, ktorý sa o ňu staral," napísal Gladkov na sociálnej sieti Telegram. "Synovi nebožtíka sa v poslednej chvíli podarilo z horiaceho domu utiecť," dodal.

Gladkov uviedol, že na mieste sú záchranári a obhliadka miesta bude vykonaná za denného svetla.

Gubernátori Kurskej, Kalužskej a Brjanskej oblasti v západnom Rusku taktiež hlásili útoky vo svojich oblastiach.

Ukrajina v posledných týždňoch vystupňovala svoje útoky na Rusko, pričom sa zameriava najmä na lokality s energetickou infraštruktúrou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého krajina sa v boji proti ruskej ofenzíve spolieha na vojenskú podporu západu, predovšetkým USA, nalieha na spojencov, aby urýchlili dodávky zbraní jeho armáde.

Kongres USA má hlasovať o balíku pomoci pre Ukrajinu v sobotu. Zelenskyj to označil za "životne dôležité rozhodnutie".