Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Sánchez zvažuje rezignáciu v reakcii na vyšetrovanie svojej manželky

Na archívnej snímke španielsky premiér Pedro Sánchez. Foto: TASR/AP

Súd v Madride v stredu informoval o prípravnom konaní voči Maríi Begone Gómezovej na základe podozrení z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Madrid 24. apríla (TASR) - Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

"Potrebujem postáť a pouvažovať. Musím si odpovedať na otázku, či to stojí za to, napriek špine, v ktorú sa pravica a ultrapravica snažia prevrátiť politiku," uviedol premiér v texte zverejnenom na sociálnej sieti X. "Či mám pokračovať na čele vlády alebo sa vzdať tejto pocty," dodal. Svoje rozhodnutie oznámi v pondelok a dovtedy pozastavil svoj oficiálny program.

Súd v Madride v stredu informoval o prípravnom konaní voči Maríi Begone Gómezovej na základe podozrení z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore. Podnet voči nej podala protikorupčná skupina Manos Limpias (Čisté ruky), ktorej líder má napojenie na krajnú pravicu.

Sánchez na sieti X uviedol, že tento podnet bol založený na neexistujúcich skutočnostiach a bol súčasťou prenasledovania jeho manželky ultrakonzervatívnymi médiami, pričom ho podporovala konzervatívna a krajne pravicová opozícia.