Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Ukrajina zasiahla dronmi tri elektrické stanice a sklad paliva v Rusku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V posledných mesiacoch sú ruské rafinérie a ropné terminály prioritnými cieľmi ukrajinských dronových útokov, pretože Ukrajina stupňuje útoky na ruské územie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev/Moskva 20. apríla (TASR) - Ukrajina spustila v noci na sobotu vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva, informoval zdroj z ukrajinského obranného sektora tlačovú agentúru AFP.

"Zasiahnuté boli najmenej tri elektrické stanice a sklad paliva a začali horieť. Cieľom bola energetická infraštruktúra, ktorá napája ruský vojensko-priemyselný komplex," povedal zdroj. TASR prevzala informácie z AFP.

Ruské ministerstvo obrany tiež uviedlo, že Ukrajina vypustila v noci na sobotu vlnu dronov na osem ruských oblastí.

Protivzdušná obrana zostrelila 50 dronov nad ôsmimi ruskými oblasťami, vrátane 26 dronov nad západnou Belgorodskou oblasťou v blízkosti ukrajinskej hranice, dodalo ruské ministerstvo. Vo vlne útokov zahynuli dvaja ľudia - žena so zlomenou nohou a muž, ktorý jej pomáhal, keď výbuchy spôsobili požiar ich domu. Informoval o tom na sociálnych sieťach gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov.

Drony boli podľa ruského ministerstva obrany tiež údajne zničené nad Brianskou, Kurskou, Tulskou, Smolenskou, Riazanskou a Kalužskou oblasťou, teda nad západom a juhom Ruska, ale aj nad Moskovskou oblasťou.

V posledných mesiacoch sú ruské rafinérie a ropné terminály prioritnými cieľmi ukrajinských dronových útokov, pretože Ukrajina stupňuje útoky na ruské územie.