Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Zo zabitia dvoch Ukrajincov v Nemecku podozrievajú ruského občana

Ilustračné foto. Foto: TASR Michal Svítok

V prípade obetí ide podľa polície o občanov Ukrajiny vo veku 23 a 36 rokov, píše DPA.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 28. apríla (TASR) - Dvaja muži z Ukrajiny boli v sobotu večer zabití v areáli nákupného strediska v nemeckom meste Murnau v spolkovej krajine Bavorsko, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Tamojšia polícia krátko po čine zadržala ďalšieho muža, ktorý je v prípade dôvodne podozrivý. Ide o 57-ročného Rusa, okolnosti ani motív činu však neboli bezprostredne známe.

Polícia v Hornom Bavorsku zatiaľ neuviedla ani to, či sa spomenutí traja muži vzájomne poznali. "Sme zatiaľ na samom začiatku vyšetrovania," upozornil hovorca polície Daniel Katz.

K činu došlo v sobotu v podvečerných hodinách pred predajňou s potravinami, spresnila polícia. Páchateľovi sa údajne najprv podarilo ujsť, polícia ho však čoskoro zadržala v jeho byte neďaleko miesta činu.

V prípade obetí ide podľa polície o občanov Ukrajiny vo veku 23 a 36 rokov, píše DPA. Obaja podľahli bodným zraneniam; starší z mužov priamo na mieste, mladší neskôr po prevoze do nemocnice.

Prípad začala vyšetrovať kriminálna polícia pre podozrenia z dvojnásobnej vraždy. Podozrivý zostáva vo väzbe a v nedeľu by sa mal postaviť pred sudcu, dodáva DPA.