Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Moderné kúpele Turčianske Teplice znovu otvárajú spoluprácu s VšZP

Foto: Moderné kúpele Turčianske Teplice

Moderné kúpele Turčianske Teplice znovu otvárajú spoluprácu s najväčšou zdravotnou poisťovňou - Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a.s. (VŠZP) už od 1. februára 2024.

Turčianske Teplice 31. januára (OTS) - Moderné kúpele Turčianske Teplice a zdravotná poisťovňa VšZP znovu uzatvorili zmluvu o poskytovaní ústavnej zdravotnej starostlivosti – kúpeľnú liečbu skupiny A a B, pre poistencov VšZP s účinnosťou od 1. februára 2024.



Poisťovňa VSŽP znovu zaradila obľúbený liečebný rezort Moderné kúpele Turčianske Teplice medzi svojich poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Všetci poistenci VšZP majú možnosť opäť využívať liečebné procedúry, hydroterapie, rôzne typy masáží a aktívny oddych v obľúbenom kúpeľnom rezorte v srdci Slovenska. Najstaršie kúpeľné mesto Turčianske Teplice je známe aj vďaka dominantnej ikonickej budove kde sa nachádza výnimočný kráľovský liečebný kúpeľ Royal bath priamo na prameni.



Populárny liečebný dom Veľká Fatra ponúka celoročne rôzne štandardy ubytovania a širokú škálu liečebných procedúr v Balneo prevádzke priamo v liečebnom zariadení. Kúpeľné terapie, liečbu aktuálneho diskomfortu a oslabenia zdravia všetkých vekových skupín naordinuje vyškolený a profesionálny kúpeľný personál pod vedením MUDr. Lenky Steindlovej „Vďaka unikátnemu zloženiu termálnej turčianskej liečivej vody poskytujeme kúpeľné procedúry pre pacientov a kúpeľných hostí so zdravotnými indikáciami t.j. ochoreniami pohybového ústrojenstva, nefrologické, onkologické, gynekologické, urologické, neurologické ochorenia a choroby pohybového aparátu. Pacienti s ochoreniami gastroenterologickými si pochvaľujú pravidelné pitné kúry turčianskej minerálnej vody.“ Odborný garant a lekár oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie odporúča liečbu pravidelne raz do roka zopakovať a doplniť o sezónne kúpeľné pobyty v rezorte.


Moderné kúpele Turčianske Teplice sú kúpele s tradíciou, nájdete ich len 25 km od Martina a 37 km od Banskej Bystrice, v srdci Slovenska, a sú známe svojimi minerálnymi prameňmi a liečivými termálnymi vodami už od roku 1281, kedy sa našla prvá písomná zmienka o liečivej termálnej a minerálnej vode. Rozkvet moderného kúpeľníctva nastal od čias Rakúsko-Uhorskej monarchie. Kráľovské kúpele navštevovali panovníci, ako napríklad aj uhorský kráľ a sväto-rímsky cisár Žigmund Luxemburský. Ten si pomocou turčianskej liečivej vody vyliečil dnu. Kúpaval sa v nej vždy so zlatou korunou nasadenou na hlave.



Liečivé pramene majú blahodárne účinky na zdravie a celkovú pohodu tela a mysle. Zloženie minerálnej vody má hydrogén-uhličitano-horečnato-vápenatý charakter a viac ako 1524 mg minerálov na 1 liter vody. Teplota na výbere je 47° Celzia.



V Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice môžete absolvovať rôzne liečebné kúry, ako napríklad sedacie kľudové kúpele – bazény vybudované priamo na geotermálnom vývere, hydroterapeutické procedúry, klasické relaxačné masáže, bahenné a rašelinové zábaly, elektroliečbu, individuálna a skupinová rehabilitácia, fyzioterapiu a mnoho ďalších relaxačných kúr. Veľmi známe sú zlaté turčianske kúry pre svoje intenzívne hydratačné účinky na pleť a pokožku celého tela. Tieto procedúry pomáhajú pri liečbe rôznych ochorení pohybového aparátu, neurologických ťažkostí, dýchacích ciest a post-covidových ochorení, tráviaceho systému a ďalších zdravotných ťažkostí spojených s vypätím organizmu a tzv. syndrómom vyhorenia.

Výnimočnosťou Moderných kúpeľov Turčianske Teplice je fakt, že sa tu nachádza niekoľko liečivých piscín, to znamená, že umiestnenie liečebných a rehabilitačných bazénov bolo vybudovaných priamo na výveri liečivých prameňov termálnej liečivej vody.



Postup pre schválenie návrhu na kúpeľnú liečbu hradenú z verejných financií zdravotnej poisťovne nájdete na web stránke tu: Kúpeľná liečba | Moderné kúpele Turčianske Teplice - Oficiálna stránka (therme.sk)

V prípade záujmu o liečebný pobyt v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice solo alebo vo dvojici s partnerom či priateľom/ kou, odporúčame Vám obrátiť sa priamo na Obchodné oddelenie, kanceláriu vybavenia poistencov v kúpeľnom rezorte Moderné Kúpele Turčianske Teplice alebo na stránke www.modernekupele.sk



Po schválení návrhu kúpeľnej liečby zašlite správu písomne e-mailom na adresu babisova@therme.sk alebo nás kontaktujte telefonicky Obchodné oddelenie na tel. čísle 043/ 4913 363. Radi zodpovieme na Vaše otázky a rezervujeme Vám najbližší termín Vášho nástupu a Vaša cesta ku zdraviu a doliečeniu sa práve začína.

Jedinečná termálna liečivá voda, dlhoročné profesionálne služby, moderné zariadenie so 4 hviezdičkovým servisom, blízky a pohodlný dojazd vlakom, autom či autobusom – 2-3 hodín do centra Slovenska Vám ponúka kúpeľný rezort s najstaršou históriou Moderné kúpele Turčianske Teplice.

Tešíme sa na Vás už čoskoro v kúpeľnom rezorte Moderné kúpele Turčianske Teplice

www.modernekupele.sk