Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia SEKCIA: Zdravie

RÚVZ v Košiciach rozširuje svoje sídlo na Ipeľskej za 3,3 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Detašované pracoviská hygienikov sú v meste v historických budovách, ktoré si vyžadujú komplexnú rekonštrukciu.

Košice 1. februára (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach od jesene minulého roka realizuje rozšírenie svojho sídla na Ipeľskej ulici. Náklady na prístavbu budovy sú vo výške 3,3 milióna eur. Projekt umožní sústredenie zvyšných pracovísk úradu, ktoré sú dosiaľ v centre mesta v nevyhovujúcich priestoroch.

Realizátorom prístavby je na základe výsledkov verejného obstarávania spoločnosť Sytiq. Stavenisko firme odovzdali začiatkom októbra. Projekt je financovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu.

"Realizácia prebieha v miernom sklze oproti schválenému harmonogramu a jej ukončenie sa zatiaľ predpokladá do 30. septembra 2024," uviedla pre TASR vedúca odboru ekonomiky a prevádzky košického RÚVZ Milena Pancáková. "Naďalej platí, že po realizácii prístavby budú presťahované a uvoľnené priestory pracovísk RÚVZ so sídlom v Košiciach na uliciach Rooseveltova 8 a Senný trh 4," skonštatovala.

Detašované pracoviská hygienikov sú v meste v historických budovách, ktoré si vyžadujú komplexnú rekonštrukciu. Budova na Rooseveltovej ulici 8 je aj národnou kultúrnou pamiatkou. Úrad podľa vyjadrenia plánuje s uvoľnenými objektmi naložiť v zmysle príslušných ustanovení zákona o správe majetku štátu.