Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Neoprávnene pestoval drogy: Mužovi hrozí až 15 rokov vo väzení

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Dotyčný si zadovážil a neoprávnene pri sebe prechovával rastlinný materiál rodu konopa s hmotnosťou v suchom stave takmer 1500 gramov.

Leštiny 15. marca (TASR) - Desať až 15 rokov odňatia slobody hrozí mužovi, ktorý v hospodárskej budove v obci Leštiny v okrese Dolný Kubín neoprávnene pestoval a spracovával rastlinný materiál rodu konopa. Drogu prechovával s cieľom osobnej spotreby a predaja koncovým odberateľom. TASR o tom v piatok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Roman Hájek.

"Vykonali sme domovú prehliadku a prehliadku iných priestorov, kde sme zaistili 48 kusov zelených rastlín rodu konopa, sušený rastlinný materiál zelenej farby rodu konopa a väčšie množstvo súvisiacich nástrojov," uviedol Hájek. Dotyčný si týmto konaním zadovážil a neoprávnene pri sebe prechovával rastlinný materiál rodu konopa s hmotnosťou v suchom stave takmer 1500 gramov. Množstvo drogy zodpovedá hodnote vo výške najmenej 15.000 eur.

Hovorca dodal, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) muža obvinil z drogovej trestnej činnosti. "Obvinený bol vo štvrtok 14. marca sudcom Okresného súdu Dolný Kubín vzatý do väzby," uzavrel Hájek.