Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

V Dolnom Kubíne pripravujú veľkonočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Diana Semanová

Veľkonočné trhy majú v meste pomerne dlhú tradíciu, podľa Mesárošovej sa konajú už viac ako 20 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok.

Dolný Kubín 17. marca (TASR) - Dolnokubínske veľkonočné trhy zaplnia od pondelka (18. 3.) Námestie slobody pred mestským kultúrnym strediskom. Počas dvoch dní bude pre návštevníkov k dispozícii 112 predajcov a remeselníkov. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

Návštevníci si budú môcť zakúpiť predovšetkým veľkonočný tovar, ako sú drevené a prútené výrobky či maľované vajíčka. "Remeselníci ponúknu aj výrobky z kože alebo cínu. Nebudú chýbať korbáče pre šibačov a rôzne dekorácie," priblížila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne Martina Mesárošová. Dodala, že súčasťou ponuky budú aj gastrovýrobky.

Veľkonočné trhy majú v meste pomerne dlhú tradíciu, podľa Mesárošovej sa konajú už viac ako 20 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok. "Každoročne sa tešia veľkej obľube a máme dobrý ohlas od návštevníkov," zhodnotila.